Badyán mletý
Popis
Badyán má tvar osmicípé hvězdy. Každý z osmi cípů obsahuje semeno badyánu.
Vyznačuje se nasládlou, kořenitou chutí.
Kromě použití v sladkých a cukrářských výrobcích, kde se musí přidávat sladidla, přispívá k masným a drůbežím pokrmům. Celá hvězda nebo hvězdné kousky se používají k aromatizaci čajů, likérů a dušených pokrmů.
Celý badyán má dlouhou skladovatelnost, ale jakmile je mletý, měl by být uchováván ve vzduchotěsné nádobě na chladném a tmavém místě po dobu nejvýše 3 měsíců.
Badyán pochází z Číny a Vietnamu a dnes pěstuje téměř výhradně v jižní Číně, Indo-Číně a Japonsku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.