CEJLONSKÁ skořice mletá
Popis
Skořice cejlonská obsahuje především méně kumarinu – vonné látky, která je zároveň toxická pro játra. Jeho množství v cejlonské a klasické čínské skořici se liší zhruba desetinásobně.
Před kumarinem bychom se měli mít na pozoru a zejména malým dětem nepodávat skořicí ochucená jídla každý den. U 15kg dítěte se přijatelná denní dávka (běžnější) skořice čínské pohybuje okolo 0,5 g, u dospělých jsou to 2 g.
Právě další možností, jak omezit přísun kumarinu, je používání cejlonské skořice.
Měla by být uchovávána ve vzduchotěsné nádobě a skladován na chladném suchém místě.
(zdroj wikipedie.cz, obrázek je jen ilustrační)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.