Český kmín mletý
Popis
Český kmín se pěstuje na mnoha místech, protože je poměrně snadné ho pěstovat a dobře se přizpůsobuje mnoha klimatům. Jedná se o snadno rostoucí rostlinu, která upřednostňuje dobře odvodněnou půdu a slunné místo. Na trhu lze najít jako kmín drcený, mletý a celý.
Český kmín mletý má výraznou, mírně hořkou a přitom teplou chuť.
Kmín je využíván při pečení pečiva. Přidává se do brambor a zelí nebo do tučných masových pokrmů a hub ke zvýšení stravitelnosti. Kmínem je možné ochutit sýry a uzeniny a aromatizují se jím různé polévky a omáčky.
Měl by být uchováván ve vzduchotěsné nádobě a skladován na chladném suchém místě.
Kmín je původem ze severní Afriky, Středozemního moře a velké části Evropy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.