Fenykl celý
Popis
Hlavy květů se sbírají před dozráváním semen a po úplném vysušení se vymlátí.
Fenykl celý má silně aromatickou kořeněnou vůni a chuť je slabě palčivá.
V potravinářství se využívá v domácnosti (podobně jako anýz) a to k přípravě zeleniny i jako přísada do pečiva. Velký význam má ve skandinávské kuchyni, kde slouží ke kořenění masa, omáček a ryb, dále se používá k nakládání okurek a červeného zelí. Používá se do rybích polévek, sýrových a tvarohových jídel, bylinkových másel a salátů.
Měl by být uchováván ve vzduchotěsné nádobě a skladován na chladném suchém místě.
Fenykl celý je původem z východních oblastí Středozemního moře a západní Asie.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.