Hřebíček celý
Popis
Malé karmínové květy rostou v trojitých shlucích na koncích větví. Shluky hřebíčku se sbírají ručně před tím, než se pupeny otevřou a usuší se na palmových rohožích.
Vůně i chuť hřebíčku celého je velmi aromatická a příjemná.
Hřebíček celý je aromatické koření a asi nejvíce se používá do vánočního pečiva. V potravinářství se poupata využívají v domácnosti, uzenářství, likérnictví, při konzervaci masa, zeleniny a hub. Jako koření se přidává do kečupů, omáček a alkoholických nápojů. Je také používán do svařeného vína, čaje, punče.
Měl by být uchováván ve vzduchotěsné nádobě a skladován na chladném suchém místě.
Hřebíček celý je původem z ostrovů Molucca, nyní součástí Indonésie.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.