Nové koření celé
Popis
Sušené bobule koření připomínají velké hnědé pepře. Nezralé bobule jsou sklizeny a sušeny na slunci, až semena v nich chrastí.
Chuť koření připomíná kombinaci koření, včetně hřebíčku, skořice, muškátového oříšku a pepře.
Nové koření je často používaným při přípravě masových vývarů. Dále se používá ve všech druzích marinád a do rybích pokrmů, dušených, pečených a zapékaných mas, kečupů a omáček. V masném průmyslu se nové koření přidává do čabajské klobásy, játrovky, tlačenky, játrového salámu či jaternic. U nás se s ním koření i pečivo, sušenky či perníky. Je složkou mnoha směsí koření například baby kuře, čevabčiči, grilovací, klobásové a v perníkovém koření.
Nové koření celé je snadno dostupné jak mleté, tak i celé. Stejně jako mnoho celého koření i chuť se může rychle zhoršovat, takže je nejlepší koupit celé bobule v malém množství a podle potřeby je rozdrtit. Bobule jsou relativně měkké. Pro jemnější prášek použijte mlýnek na koření.
Měl by být uchováván ve vzduchotěsné nádobě na chladném suchém místě.
Nové koření celé pochází z Jamajky, Guatemaly a Hondurasu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.