Pažitka sušená
Popis
Vytrvalá rostlina, která je využívána pro své listy.
Aromatická vůně podobná jarní cibuli nebo česneku, obsahuje sirné aromatické látky
Pažitka sušená se hodí do tvarohových pomazánek, majonéz a jogurtových zálivek, kterými lze polévat různé druhy masa (vepřové, hovězí, zvěřinu). Velice často se pažitka sype i na čerstvě uvařené nebo šťouchané brambory. Je také dobrá k rybám. Používá se často také v italské kuchyni, zejména při přípravě těstovin.
Pažitka by měla být uchovávána ve vzduchotěsné nádobě a skladována na chladném suchém místě.
Pažitka sušená je původem z Evropy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.