Pepř bílý celý
Popis
Pepř (černý, červený, zelený i bílý) jsou plody tropické rostliny pepřovníku černého. Odlišné jsou v úpravě plodů a způsobu sklízení.
Chuť a vůně pepře bílého je jemnější, aromatičtější a lahodnější než u pepře černého.
Pepř bílý celý je univerzální stolní koření používané k dochucení všech druhů jídel v kuchyních po celém světě. Přidává se k masům jako jsou kuře, králík, ryba, krůta, aj., ale také do salámů a paštik. Hodí se k přípravě světlých omáček a smetanových polévek.
Pepř bílý celý by měl být uchováván ve vzduchotěsné nádobě a skladován na chladném suchém místě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.