Gyros červený
Popis
Tato úžasná směs koření vás okouzlí svou aromatickou a kořennou vůní, která probudí vaše chuťové buňky. Gyros červené koření dodá nezaměnitelnou řeckou příchuť všem vašim pokrmům z grilu.
Ať už připravujete šťavnaté kousky drůbeže, voňavé vepřové maso nebo tradiční řecký gyros, toto kořenění je tím pravým klíčem k dokonalé chuti. Každé sousto bude explozí autentických středomořských chutí a vůní.
Nechte se unášet exotickou směsicí bylinek a koření, která vykouzlí atmosféru řeckých taverek přímo ve vaší kuchyni. Gyros červené koření je nepostradatelným doplňkem pro všechny milovníky řecké kuchyně a grilování.
Dopřejte si nezapomenutelný gurmánský zážitek a obohatte svůj jídelníček o pravou řeckou chuť s naším Gyros červeným kořením. Vaše chuťové pohárky vám budou navždy vděčné!
Složení: jedlá sůl max. 32%, paprika sladká ml., česnek gr., cukr krystal, cibule gr., oregáno, rozmarýn, pepř černý ml.
Měl by být uchováván ve vzduchotěsné nádobě a skladován na chladném suchém místě.
Recept na Gyros červený
Ingredience:
- 500 g kuřecího, vepřového nebo krůtího masa (podle preference)
- 2 lžíce kořenící směsi Gyros červený
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 větší cibule (nakrájená na tenké proužky)
- 2 stroužky česneku (najemno nasekané)
- Šťáva z půlky citronu
- Sůl podle chuti
- Chléb pita nebo tortilla (na servírování)
- Jogurtový dresink nebo tzatziki (na podávání)
- Zelenina podle chuti (např. rajčata, okurky, salát)
Postup:
1. Marinování masa:
- Maso nakrájejte na tenké proužky a dejte je do mísy.
- Přidejte kořenící směs Gyros červený, olivový olej, citronovou šťávu a česnek.
- Vše důkladně promíchejte, aby bylo maso rovnoměrně obalené kořením.
- Nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc pro intenzivnější chuť.
2. Příprava masa:
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje.
- Přidejte cibuli a lehce orestujte dozlatova.
- Poté přidejte marinované maso a restujte na středním plameni, dokud se maso nepropeče a nezíská krásnou zlatavou barvu. (Pokud používáte více masa, restujte na několikrát, aby se maso nedusilo.)
3. Příprava příloh:
- Nakrájejte zeleninu na plátky nebo kousky dle chuti.
- Připravte si pita chleby nebo tortilly a zahřejte je na pánvi nebo v troubě.
4. Servírování:
- Do pita chleba nebo tortilly dejte maso, přidejte zeleninu a zalijte jogurtovým dresinkem nebo tzatziki.
- Zabalte a podávejte ještě teplé.
Tipy:
- Pokud máte rádi ostřejší chuť, můžete do směsi přidat trochu chili nebo špetku kajenského pepře.
- Tzatziki můžete připravit smícháním hustého bílého jogurtu a kořenící směsi Tzatziki
Dobrou chuť! 😊
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.