Gyros červený

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 

Ochutnejte autentickou chuť Řecka s naším Gyros kořením!

Cena od 27,68 Kč bez DPH
od 31 Kč
Značka ŘEZPOF spol. s r.o.
Webová stránka značky rezpof.cz
Kategorie Kořenící směsi
Záruka 2 roky
Zvolte variantu
Kód produktu E13133-77.1 Hmotnost: 100g Skladem 31 Kč
27,68 Kč bez DPH
   
Kód produktu E13133-77.2 Hmotnost: 1000g Skladem 186 Kč
166,07 Kč bez DPH
   
 

Tato úžasná směs koření vás okouzlí svou aromatickou a kořennou vůní, která probudí vaše chuťové buňky. Gyros červené koření dodá nezaměnitelnou řeckou příchuť všem vašim pokrmům z grilu.

Ať už připravujete šťavnaté kousky drůbeže, voňavé vepřové maso nebo tradiční řecký gyros, toto kořenění je tím pravým klíčem k dokonalé chuti. Každé sousto bude explozí autentických středomořských chutí a vůní.

Nechte se unášet exotickou směsicí bylinek a koření, která vykouzlí atmosféru řeckých taverek přímo ve vaší kuchyni. Gyros červené koření je nepostradatelným doplňkem pro všechny milovníky řecké kuchyně a grilování.

Dopřejte si nezapomenutelný gurmánský zážitek a obohatte svůj jídelníček o pravou řeckou chuť s naším Gyros červeným kořením. Vaše chuťové pohárky vám budou navždy vděčné!

Složení: jedlá sůl max. 32%, paprika sladká ml., česnek gr., cukr krystal, cibule gr., oregáno, rozmarýn, pepř černý ml.

Měl by být uchováván ve vzduchotěsné nádobě a skladován na chladném suchém místě.


Recept na Gyros červený

Ingredience:

  • 500 g kuřecího, vepřového nebo krůtího masa (podle preference)
  • 2 lžíce kořenící směsi Gyros červený
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule (nakrájená na tenké proužky)
  • 2 stroužky česneku (najemno nasekané)
  • Šťáva z půlky citronu
  • Sůl podle chuti
  • Chléb pita nebo tortilla (na servírování)
  • Jogurtový dresink nebo tzatziki (na podávání)
  • Zelenina podle chuti (např. rajčata, okurky, salát)

Postup:

1. Marinování masa:

  • Maso nakrájejte na tenké proužky a dejte je do mísy.
  • Přidejte kořenící směs Gyros červený, olivový olej, citronovou šťávu a česnek.
  • Vše důkladně promíchejte, aby bylo maso rovnoměrně obalené kořením.
  • Nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc pro intenzivnější chuť.

 

2. Příprava masa:

  • Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje.
  • Přidejte cibuli a lehce orestujte dozlatova.
  • Poté přidejte marinované maso a restujte na středním plameni, dokud se maso nepropeče a nezíská krásnou zlatavou barvu. (Pokud používáte více masa, restujte na několikrát, aby se maso nedusilo.)

 

3. Příprava příloh:

  • Nakrájejte zeleninu na plátky nebo kousky dle chuti.
  • Připravte si pita chleby nebo tortilly a zahřejte je na pánvi nebo v troubě.

 

4. Servírování:

  • Do pita chleba nebo tortilly dejte maso, přidejte zeleninu a zalijte jogurtovým dresinkem nebo tzatziki.
  • Zabalte a podávejte ještě teplé.

Tipy:

  • Pokud máte rádi ostřejší chuť, můžete do směsi přidat trochu chili nebo špetku kajenského pepře.
  • Tzatziki můžete připravit smícháním hustého bílého jogurtu a kořenící směsi Tzatziki

Dobrou chuť! 😊

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola