Startovací kultura EasyCure LC
Popis
SAFE® EASYCURE LC - Startovací kultura určena pro celosvalové výrobky
Startovací kultura SafePro® EasyCure LC (Jerky) se používá při výrobě všech typů konzervovaných a fermentovaných celosvalových masných výrobků s nízkými teplotami fermentace (4-5°C)
SafePro® EasyCure LC je jedním z nejnovějších produktů společnosti Chr.Hansen A/S, který splňuje požadavky na bezpečné, chutné a vysoce kvalitní masné výrobky. SafePro® EasyCure LC je dobře vyvážená kombinace čtyř kmenů laktobacilů: Staphylococcus carnosus ssp., Staphylococcus vitulinus, Lactobacillus curvatus a Debaryomyces hansenii.
SafePro® EasyCure LC je startovací kultura navržená pro zvýraznění barvy a chuti ve všech typech suchých a za studena fermentovaných produktů. Startovací kultura SafePro® EasyCure LC poskytuje příjemnou chuť a stabilní barvu v kombinaci se silnými antagonistickými vlastnostmi proti Listeria monocytogenes.
Navíc zabraňuje oxidaci tuků.
Startovací kultura SafePro® EasyCure LC je ideální kultura pro výrobu všech druhů suchého konzervovaného masa: coppa, bresaola, vestfálská šunka, různé druhy slaniny nebo pancetty. Dobře se však hodí i pro za studena kvašené klobásy, jako je fouette, chorizo, klobása, vysokoproteinové klobásové přesnídávky a chipsy atd.
VÝHODY STARTOVACÍ KULTURY SAFEPRO® EASYCURE LC:
- EasyCure LC zlepšuje barvu a tvaruje chuť masných výrobků;
- poskytuje příjemnou osvěžující chuť a stálou barvu v kombinaci se silnými antagonistickými vlastnostmi proti Listeria monocytogenes;
- zpomaluje proces oxidace tuků;
- droždí podporuje vývoj složitějších a bohatých chutí.
SLOŽENÍ STARTOVACÍ KULTURY SAFEPRO® EASYCURE LC:
- Debaryomyces hansenii,
- Lactobacillus curvatus,
- Staphylococcus carnosus,
- Staphylococcus vitulinus,
- sacharóza.
Jak správně používat startovací kulturu EasyCure LC
DÁVKOVÁNÍ: 0,25-0,5 GRAMU NA KILOGRAM MASA (DOPORUČUJE SE DRŽET VYŠŠÍ DÁVKOVÁNÍ PRO ZAJIŠTĚNÍ DOSTATEČNÉHO POČTU LAKTOBACILŮ)
Výrobek neobsahuje barviva a GMO.
Bez lepku, bez alergenů.
Startovací kultura Hansen SafePro® EasyCure LC by měla být po obdržení skladována ve zmrazeném stavu (zmrazená skladovatelnost 18 měsíců) a po rozmrazení by měla být spotřebována do 20 dnů. Po obdržení, pokud neplánujete startovací kulturu SafePro® EasyCure LC ihned použít, doporučujeme ji uložit do mrazáku, ideálně mínus 18°C.
SafePro® EasyCure LC je produktem Chr. HANSEN (Dánsko)
Kultura je dodávána v lyofilizovaném stavu - mrazem vysušený prášek.
Výrobce:
Hmotnost | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.