Karamel potravinový E 150c
Popis
Potravinářský karamel je tekuté potravinářské barvivo tmavě hnědé až černé barvy vyrobené karamelizací cukru (např.sacharóza, glukóza) při teplotách nad 100°C, maximálně však 140°C. Při výrobě se používá amoniaku k podpoření tvorby tmavé barvy. Amoniak a použitá kyselina chlorovodíková jsou pouze látky pomocné. Karamel je přírodní potravinářské barvivo.
Potravinářský karamel je určen k barvení potravinářských a uzenářských výrobků, např. k barvení 8% octa, anglické slaniny, ostravské klobásy, pekařských výrobků, povidel. Je dobře rozpustný ve vodě. Používá se pokud potřebujeme docílit tmavé až černé barvy. Najde uplatnění i v kuchyni k barvení omáček i dalších pokrmů. Potravinářský karamel se značí kódem E150c. Dříve se pro karamely používal název kulér nebo také cukrový kulér či potravinářský kulér.
Karamel je určený k barvení potravinářských výrobků, není určen ke slazení nápojů.
Složení: cukr krystal, voda, amoniak, kyselina chlorovodíková.
Hmotnost | 1.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.